۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری ترامپ؛ بازنویسی قواعد بازی در واشینگتن
فصل جدید در سیاست جهانی

بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵، آغازگر دورهای تازه اما آشنا در سیاست آمریکا بود؛ دورهای با سیاستهای جنجالی، شعارهای تکراری اما با اجرای تندتر و چرخشی آشکار در سیاست داخلی و خارجی. ترامپ تنها در ۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری خود، با صدور مجموعهای از دستورات اجرایی، مواضع صریح و بازتعریف اولویتهای سیاست داخلی و خارجی، تاثیر خود را بر تحولات آمریکا و جهان بهویژه خاورمیانه گذاشت.
اظهارات و اقدامات او، واکنشهای گستردهای در رسانهها و محافل سیاسی بهدنبال داشت و تحلیلگران معتقدند آنچه در این ۱۰۰ روز رقم خورده، تصویری از مسیر چهارسالهای است که آمریکا در پیش دارد. این دوره، بازتابی از یک رویکرد آشنا اما با سرعت و شدت بیشتر بود؛ رویکردی که آینده سیاست داخلی و بینالمللی ایالات متحده را تا حد زیادی رقم خواهد زد.

بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵، آغازگر دورهای تازه اما آشنا در سیاست آمریکا بود؛ دورهای با سیاستهای جنجالی، شعارهای تکراری اما با اجرای تندتر و چرخشی آشکار در سیاست داخلی و خارجی. ترامپ تنها در ۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری خود، با صدور مجموعهای از دستورات اجرایی، مواضع صریح و بازتعریف اولویتهای سیاست داخلی و خارجی، تاثیر خود را بر تحولات آمریکا و جهان بهویژه خاورمیانه گذاشت.
اظهارات و اقدامات او، واکنشهای گستردهای در رسانهها و محافل سیاسی بهدنبال داشت و تحلیلگران معتقدند آنچه در این ۱۰۰ روز رقم خورده، تصویری از مسیر چهارسالهای است که آمریکا در پیش دارد. این دوره، بازتابی از یک رویکرد آشنا اما با سرعت و شدت بیشتر بود؛ رویکردی که آینده سیاست داخلی و بینالمللی ایالات متحده را تا حد زیادی رقم خواهد زد.

روز اول - ۲۰ ژانویه
دونالد ترامپ در مراسمی متفاوت زیر گنبد ساختمان کنگره آمریکا، به عنوان چهلوهفتمین رییسجمهوری ایالات متحده سوگند یاد کرد؛ مراسمی که او آن را «روز آزادی» نامید. ترامپ در این مراسم نخستین سخنرانیاش را مطابق متن از پیش آمادهشده خواند، اما در سخنرانی دوم، لحن متفاوتی داشت و به شدت به کمیته تحقیق درباره حمله ششم ژانویه تاخت و اعضای آن را «اوباش سیاسی» خواند.
همزمان در سالن کپیتال وان، جایی که رژه آغاز ریاستجمهوری برگزار میشد، ایلان ماسک، میلیاردر معروف، با اجرای دو حرکت بحثبرانگیز که به سلام هیتلری شباهت داشت، واکنش گسترده رسانهها را برانگیخت.
ترامپ بلافاصله پس از آغاز رسمی کار خود، صدور مجموعهای از فرمانهای اجرایی را در دستور کار قرار داد و در کنار امضای آنها، بهطور مستقیم و بیپرده با خبرنگاران صحبت کرد. بیشتر بخوانید
مهمترین فرمانهای اجرایی ترامپ عبارت بودند از:
- عفو بیش از ۱۵۰۰ نفر از محکومان حمله به ساختمان کنگره در ششم ژانویه
- خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس
- خروج از سازمان بهداشت جهانی
- تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا»
- آغاز روند لغو حق تابعیت بر اساس تولد در خاک آمریکا
- دستور آغاز تحقیق درباره دادستانهایی که علیه او اعلام جرم کردند
- تعلیق اجرای ممنوعیت تیکتاک به مدت ۷۵ روز
روز دوم - ۲۱ ژانویه
اسقف مراسم دعای آغازین ریاستجمهوری ترامپ، از او خواست که به کودکان همجنسگرا، لزبین و ترنس، همچنین مهاجران فاقد مدارک اقامتی «رحم کند» اما ترامپ گفت از این درخواست خوشش نیامده است.
۲۲ ایالت آمریکا از دولت ترامپ در دادگاه فدرال شکایت کردند تا جلوی دستور اجرایی او برای لغو تابعیت خودکار نوزادان متولدشده از مهاجران غیرقانونی را بگیرند.
روز سوم - ۲۲ ژانویه
دولت ترامپ دستور داد تمام کارکنان فدرال فعال در حوزه تنوع، برابری و شمول به مرخصی اجباری با حقوق فرستاده شوند و نهادهای دولتی برای پایان دادن به خدمت آنها برنامهریزی کنند.
دولت ترامپ، حوثیهای یمن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.
روز چهارم - ۲۳ ژانویه
دونالد ترامپ حفاظت امنیتی از مایک پمپئو، برایان هوک و جان بولتون، مقامهای دولت سابق خود را لغو کرد. حفاظت امنیتی مارک میلی، رییس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز بعدتر لغو شد.
دونالد ترامپ دستور داد زندانیان فدرال که زن ترنس هستند، در زندانهای مردان نگهداری شوند و ارائه خدمات درمانی مرتبط با تغییر جنسیت به آنها متوقف شود.
روز پنجم - ۲۴ ژانویه
دونالد ترامپ در گفتوگو با فاکسنیوز گفت که توافق با چین یا کره شمالی، راحتتر از توافق با جمهوریاسلامی است که مذهبی است و همین، وضعیت را بسیار خطرناک میکند.
دونالد ترامپ گفت که خوب است که مسائل با ایران بدون حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای حل شود.
دونالد ترامپ پیشنهاد داد که آژانس فدرال مدیریت بحران تعطیل و بودجه آن بهصورت مستقیم به ایالتها پرداخت شود.
روز ششم - ۲۵ ژانویه
دونالد ترامپ گفت که از اردن و مصر خواسته فلسطینیهای ساکن غزه را در خاک خود اسکان دهند و این موضوع را در تماس با پادشاه اردن نیز مطرح کرده است.
دونالد ترامپ با دفاع از اقدام خود در برکناری ۱۵ بازرس کل از نهادهای دولتی، آن را «اقدامی رایج» خواند.
روز هفتم - ۲۶ ژانویه
دونالد ترامپ در واکنش به مخالفت رییسجمهوری کلمبیا با پروازهای مهاجران اخراجی، تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای کلمبیایی، ممنوعیت سفر و لغو ویزای مقامات و متحدان دولت کلمبیا اعلام کرد.

روز هشتم - ۲۷ ژانویه
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، خدمت افراد ترنس در ارتش آمریکا را ممنوع کرد.
دونالد ترامپ در یک فرمان اجرایی، تمام کمکهای خارجی آمریکا را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد. بر اساس این تصمیم، فعالیت دهها نهاد حقوق بشری و رسانههای فارسی زبان که درباره ایران کار میکنند، موقتا محدود یا متوقف شد.
دونالد ترامپ با امضای دستوری اجرایی، خواستار توسعه سامانهای دفاعی شبیه به «گنبد آهنین» اسرائیل شد و موشکهای بالستیک و تسلیحات پیشرفته هوایی را «بزرگترین تهدید علیه آمریکا» خواند.
دولت ترامپ چندین مقام ارشد در آژانس توسعه جهانی آمریکا (USAID) را به مرخصی اجباری فرستاد؛ اقدامی که آغاز روند کوچکسازی و تضعیف این نهاد بود. در ادامه حدود ۲٬۰۰۰ کارمند و دستکم ۷۰۰ پیمانکار اخراج و هزاران نفر دیگر به مرخصی بدون حقوق فرستاده شدند. برنامههای آن کاهش و با وزارت خارجه ادغام شد.
روز ۹ - ۲۸ ژانویه
دولت ترامپ به حدود دو میلیون کارمند فدرال پیشنهاد داد که در صورت استعفا، پاداشی معادل هفت ماه حقوق دریافت کنند.
دونالد ترامپ با تداوم پروازهای نظامی اخراج مهاجران، سومین هواپیمای حامل مهاجران را به گواتمالا فرستاد.
روز ۱۰ - ۲۹ ژانویه
دونالد ترامپ دستور گسترش مرکز مهاجران در گوانتانامو را صادر کرد تا فضایی برای نگهداری آنچه دولت «مهاجران مجرم با اولویت بالا» میخواند، ایجاد شود.
دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران گفت: «ما جلوی ارسال ۵۰ میلیون دلار به غزه برای خرید کاندوم برای حماس را گرفتیم. میدانید با آنها چه کردهاند؟ از آنها برای ساخت بمب استفاده کردهاند.»
اظهارات ترامپ با واکنش شدید از سوی نهادهای امدادسان مواجه شد و برخی صحت آن را رد کردند.
دونالد ترامپ به عنوان نخستین رییسجمهوری آمریکا در مسابقه نهایی لیگ ملی فوتبال آمریکایی «سوپربول» شرکت کرد.
روز ۱۱ - ۳۰ ژانویه
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی با عنوان «اقدامات بیشتر برای مقابله با یهودستیزی» خواستار برخورد شدیدتر با اقدامات ضدیهودی شد. این دستور از نهادهای فدرال میخواهد ابزارهای قانونی جدید شناسایی کنند و دانشگاهها نیز فعالیتهای مشکوک دانشجویان خارجی را رصد و گزارش دهند.
دونالد ترامپ برخورد مرگبار یک هواپیما و بالگرد در نزدیکی واشینگتن را به سیاستهای تنوع و برابری اداره هوانوردی فدرال نسبت داد. این حادثه نخستین سانحه جدی یک هواپیمای تجاری در آمریکا از سال ۲۰۰۹ بود.
روز ۱۲ - ۳۱ ژانویه
در ادامه موج اقدامات تلافیجویانه علیه مقاماتی که از ترامپ و حامیانش تحقیق کرده بودند، وزارت دادگستری آمریکا بیش از دوازده دادستان فدرال را از دفتر دادستانی واشینگتن اخراج کرد.
دولت ترامپ یکی از مقامهای ارشد وزارت خزانهداری را پس از مخالفت با درخواست تیم ایلان ماسک برای دسترسی به سامانه پرداختهای دولتی برکنار کرد. این اقدام بخشی از تلاش «اداره بهرهوری دولت» به رهبری ماسک برای قطع منابع مالی فدرال عنوان شد.
روز ۱۳ - اول فوریه
دونالد ترامپ با صدور چند فرمان اجرایی، تعرفههای سنگینی بر واردات از مکزیک، کانادا و چین وضع کرد. طبق این دستورات، بیشتر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا مشمول تعرفه ۲۵ درصدی و کالاهای چینی مشمول تعرفه ۱۰ درصدی خواهند شد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، از اعمال تعرفههای متقابل بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار آمریکا خبر داد.
دونالد ترامپ از حمله نظامی آمریکا به مواضع داعش در سومالی خبر داد و گفت که در این عملیات یک طراح ارشد حملات داعش کشته شده است.


روز ۱۴ - دوم فوریه
دو مقام ارشد امنیتی در آژانس توسعه جهانی آمریکا (USAID) پس از درگیری با کارکنان «اداره بهرهوری دولت»، به مرخصی اجباری فرستاده شدند.
دونالد ترامپ در واکنش به تنش میان کارکنان اداره بهرهوری دولت با آژانس توسعه جهانی آمریکا، این آژانس را «تحت کنترل افراطیهای دیوانه» توصیف کرد و همزمان ایلان ماسک را به عنوان «فردی بسیار باهوش» که «کارش را خوب انجام میدهد» ستود.
دولت ترامپ وضعیت حفاظت موقت (TPS) برای بیش از ۳۰۰ هزار ونزوئلایی را لغو کرد و به آنها تنها ۶۰ روز مهلت داد تا خاک آمریکا را ترک کنند.
روز ۱۵ - سوم فوریه
دونالد ترامپ پس از گفتوگوی تلفنی با رهبران کانادا و مکزیک اعلام کرد اجرای تعرفههای پیشنهادیاش بر واردات از این دو کشور را به مدت یک ماه به تعویق میاندازد. این تهدید بازارهای مالی جهانی را دچار تلاطم کرده بود، در حالی که اتحادیه اروپا نیز خود را برای اعمال تعرفهها آماده میکرد.
دونالد ترامپ گفت: «دوست دارم کانادا پنجاهویکمین ایالت آمریکا شود.»
دونالد ترامپ اعلام کرد که خواهان توافقی با اوکراین است که بر اساس آن، کییف در ازای دریافت کمکهای آمریکا، منابع معدنی کمیاب و دیگر مواد معدنی به ایالات متحده صادر کند.
دونالد ترامپ دستور ایجاد صندوق ثروت ملی را صادر کرد و گفت ممکن است از این صندوق برای خرید شبکه اجتماعی تیکتاک استفاده شود.
کاخ سفید اعلام کرد که دولت قصد دارد آژانس توسعه جهانی آمریکا را با وزارت خارجه ادغام کند.
روز ۱۶ - چهارم فوریه
دونالد ترامپ دستور احیای سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را صادر کرد.
او همچنین گفت که در صورت کشته شدنش بهدست عوامل جمهوری اسلامی، دستور نابودی کامل ایران را از پیش صادر کرده است.
دونالد ترامپ از بنیامین نتانیاهو به عنوان نخستین مهمان خارجی در کاخ سفید استقبال کرد.
او در این دیدار طرح آمریکا برای تصرف غزه و جابهجایی همه شهروندان این منطقه به کشورهای دیگر را مطرح کرد.
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، خواستار بازبینی کلی در کمکهای مالی و نقش آمریکا در سازمان ملل شد.
روز ۱۷ - پنجم فوریه
عربستان سعودی ساعاتی بعد از اظهارات ترامپ درباره تصرف غزه با انتشار بیانیهای تاکید کرد که با هر تلاشی برای جابهجایی فلسطینیها از سرزمین خودشان مخالف است. دیگر کشورهای عربی و حتی اروپایی مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.
دونالد ترامپ در تروثسوشال نوشت که ترجیح میدهد «توافق صلح هستهای معتبری» با تهران امضا کند که به ایران اجازه دهد بدون دستیابی به سلاح هستهای، «بهطور صلحآمیز» رشد کند و شکوفا شود.
یک هواپیمای نظامی آمریکا حامل ۱۰۴ فرد اخراجشده در هند فرود آمد.
ترامپ با امضای فرمانی اجرایی، حضور زنان ترنس در ورزش زنان را ممنوع کرد.
روز ۱۸ - ششم فوریه
وزارت خزانهداری آمریکا یک شبکه بینالمللی را به دلیل نقش آن در انتقال و فروش محمولههای نفتی جمهوری اسلامی، تحریم کرد. دولت ترامپ در هفتههای بعد تحریمها علیه حامیان فروش نفت جمهوری اسلامی را تشدید کرد.
جزئیات تحریمها علیه جمهوری اسلامی طی این ۱۰۰ روز را اینجا بخوانید.
دونالد ترامپ تحریمهای اقتصادی و محدودیتهای مسافرتی علیه دیوان کیفری بینالمللی و مقامات آن به اتهام «اقدامات نامشروع و بیاساس» علیه ایالات متحده و اسرائیل اعمال کرد.
سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) اعلام کرد که برنامه استعفای داوطلبانه با دریافت حقوق، اکنون برای «کارکنان واجد شرایط» در این نهاد نیز قابل دسترس است.
روز ۱۹ - هفتم فوریه
دونالد ترامپ دسترسی جو بایدن به گزارشهای اطلاعاتی روزانه و مجوز امنیتی او را لغو کرد.
دونالد ترامپ کمک مالی به آفریقای جنوبی را به دلیل «تبعیض نژادی ناعادلانه» علیه سفیدپوستان آفریکانر قطع کرد و به آنها پیشنهاد پناهندگی در آمریکا داد.
وزارت خارجه آمریکا با فروش هفتونیم میلیارد دلار سلاح به اسرائیل موافقت کرد.
روز ۲۰ - هشتم فوریه
دونالد ترامپ: ترجیح میدهم توافق کنم تا اینکه ایران را بمباران کنم
ترامپ در مصاحبه با نیویورکپست گفت: ««من ترجیح میدهم به توافقی با ایران دست پیدا کنیم که غیرهستهای باشد. این را بیشتر از این که بخواهم ایران را به شدت بمباران کنم، میپسندم. ایرانیها نمیخواهند بمیرند، هیچکس نمیخواهد بمیرد.»
دونالد ترامپ گفت که درباره جنگ روسیه و اوکراین با ولادیمیر پوتین صحبت کرده است.

روز ۲۱ - نهم فوریه
دونالد ترامپ بهطور رسمی نام «خلیج مکزیک» را به «خلیج آمریکا» تغییر داد و این روز را نیز «خلیج آمریکا» نامید.
روز ۲۲ - ۱۰ فوریه
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا وضع کرد.
ترامپ گفت: «این اتفاق بزرگی است. آغاز ثروتمند کردن دوباره آمریکاست.»
ترامپ هشدار داد که در صورت مخالفت اردن و مصر با پذیرش دائم شهروندان غزه، کمکهای آمریکا به این دو کشور را قطع خواهد کرد.
ترامپ در واکنش به اعلام حماس برای تعویق انداختن آزادی گروگانهای اسرائیلی گفت: «اگر حماس همه گروگانها را آزاد نکند، جهنم به پا میشود.»
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، درباره آزاد شدن همه گروگانهای ربودهشده از سوی حماس، اولتیماتوم داد.
— ايران اينترنشنال (@IranIntl) February 11, 2025
ترامپ گفت: اگر تا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه همه گروگانها در غزه آزاد نشوند من میگویم آتشبس را لغو کنید و بگذارید جهنم به پا شود.
او در ادامه گفت: این نظر من است و اسرائیل می… pic.twitter.com/IhvwrDcs4z
روز ۲۳ - ۱۱ فوریه
ایلان ماسک در حالی که پسر چهار سالهاش «ایکس» را همراه داشت، در دفتر بیضی کاخ سفید اعلام کرد هدف اداره بهرهوری دولت «بازگرداندن دموکراسی» است.
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، از نهادهای فدرال خواست برای «کاهش گسترده نیروی انسانی» برنامهریزی کنند.
روز ۲۴ - ۱۲ فوریه
دونالد ترامپ بهطور جداگانه با ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی تلفنی گفتوگو کرد.
ترامپ گفت که انتظار دارد بهزودی با پوتین دیدار حضوری داشته باشد.
ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، خواستار «اصلاحات» در سرویس خارجی آمریکا با هدف «تضمین اجرای وفادارانه و موثر سیاست خارجی دولت» شد.
دولت ترامپ گروهی از مهاجران از چند کشور آسیایی را با یک هواپیمای نظامی از کالیفرنیا به پاناما منتقل کرد. تعدادی از ایرانیان شامل زنان و کودکان نیز به یک کمپ حومه جنگل منتقل شدند.
روز ۲۵ - ۱۳ فوریه
دونالد ترامپ از طرح جدیدی برای اعمال تعرفههای «متقابل» بر همه کشورهای شریک تجاری آمریکا رونمایی کرد.
روز ۲۶ - ۱۴ فوریه
جیدی ونس، معاون ترامپ، با سخنرانی جنجالی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، رهبران اروپا را به سرکوب آزادی بیان و ناتوانی در کنترل مهاجران غیرقانونی متهم کرد.
روز ۲۷ - ۱۵ فوریه
دونالد ترامپ در ادامه مقاومت در برابر محدودیتهای قانونی بر اختیارات اجراییاش، گفت: «کسی که کشورش را نجات میدهد، هیچ قانونی را نقض نمیکند.»

روز ۲۸ - ۱۶ فوریه
مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا: ترامپ به شرطی با ایران مذاکره میکند که تهران برنامه هستهای خود را کنار بگذارد
روز ۲۹ - ۱۷ فوریه
صدها کارمند فدرال در دورههای آزمایشی، بهطور گسترده و بدون هشدار از نهادهای مختلف اخراج شدند؛ اقدامی که باعث ایجاد خلاهایی در بخشهای کلیدی مانند هوانوردی، ایمنی هستهای و دیگر حوزههای حساس دولتی شد.
روز ۳۰ - ۱۸ فوریه
دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی، خواستار افزایش اختیارات خود بر نهادهای مستقل دولتی مانند کمیسیون بورس و اوراق بهادار و کمیسیون تجارت فدرال شد.
ترامپ دستوری اجرایی برای تهیه گزارشی درباره کاهش هزینههای مرتبط با لقاح مصنوعی (IVF) امضا کرد.
روز ۳۱ - ۱۹ فوریه
دونالد ترامپ با نوشتن «زندهباد پادشاه» در شبکه اجتماعی تروث، خود را به شاه تشبیه کرد.
ترامپ: زلنسکی، کمدینی دیکتاتور است که پای آمریکا را به جنگ باز کرد
دولت ترامپ کارتلهای «ترن د آراگوا»، «سینالوا»، و سایر باندهای مواد مخدر را در فهرست سازمانهای تروریستی جهانی قرار داد.
بر اساس گزارشها، باند تبهکار ونزوئلایی «ترن د آراگوا» که در آمریکا گسترش یافته، با جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان ارتباط دارد.
روز ۳۲ - ۲۰ فوریه
یک پهپاد ساخت جمهوری اسلامی که از سوی روسیه در جنگ اوکراین به کار گرفته شده، در همایش بزرگ محافظهکاران آمریکا (CPAC)، به نمایش گذاشته شد.
خاویر میلی، رییسجمهوری آرژانتین، در این همایش یک ارهبرقی به ایلان ماسک هدیه داد.
دولت ترامپ حدود ۶،۷۰۰ کارمند اداره مالیات را اخراج کرد. همزمان تعدادی نامشخص از ماموران سازمان سیا نیز اخراج شدند.
روز ۳۳ - ۲۱ فوریه
پنتاگون اعلام کرد که ۵،۴۰۰ کارمند غیرنظامی که در دوره آزمایشی بهسر میبرند را اخراج خواهد کرد.
روز ۳۴ - ۲۲ فوریه
دونالد ترامپ در همایش بزرگ محافظهکاران آمریکا: ایران در زمان ریاستجمهوری من ورشکسته بود
داگ برگم، وزیر کشور آمریکا: فشار حداکثری ترامپ آیتاللهها را در ایران به زانو در خواهد آورد
ایلان ماسک هشدار داد کارکنان فدرال باید در ایمیل هفتگی وظایف کاری هفته خود را توضیح دهند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.

روز ۳۶ - ۲۴ فوریه
آمریکا همراه با روسیه، بلاروس و کره شمالی به قطعنامه اتحادیه اروپا و اوکراین برای محکوم کردن روسیه در سومین سالگرد جنگ اوکراین رای منفی داد.
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، در کاخ سفید به ترامپ درباره «تسلیم شدن» در قبال اوکراین هشدار داد.
روز ۳۷ - ۲۵ فوریه
دونالد ترامپ از ایده صدور ویزای «کارت طلایی» گفت که به خارجیها اجازه میدهد با پرداخت ۵ میلیون دلار مسیر دریافت شهروندی آمریکا را طی کنند.
ترامپ ویدیویی ساختهشده با هوش مصنوعی را به اشتراک گذاشت که در آن نوار غزه بهعنوان یک منطقه تفریحی لوکس بازسازی شده و نام او بر سر در آن نقش بسته است.
روز ۳۸ - ۲۶ فوریه
دونالد ترامپ در نخستین نشست کامل کابینه خود، به ستایش ایلان ماسک و تلاشهای او برای کوچکسازی گسترده دولت فدرال پرداخت.
ترامپ درباره محدودیت ورود ایرانیها: محدودیتی برای ملیتها نمیگذاریم اما ورود افرادی را محدود میکنیم
ترامپ با اشاره به خروج آشفته آمریکا از افغانستان گفت هر فرماندهای که در این عملیات نقش داشته باید برکنار شود.
روز ۳۹ - ۲۷ فوریه
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، با نامهای سوی پادشاه چارلز سوم، وارد کاخ سفید شد و از ترامپ خواست که اوکراین را رها نکند.
روز ۴۰ - ۲۸ فوریه
دیدار دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید و مقابل دوربینهای تلویزیونی به تنش کشیده شد و دو طرف وارد جنگی لفظی شدند. این رویارویی پرتنش به اخراج زلنسکی از کاخ سفید و عدم امضای توافق معدنی منجر شد.
روز ۴۱ - ۱ مارس
دونالد ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی، زبان انگلیسی را زبان رسمی ایالات متحده اعلام کرد.

روز ۴۲ - ۲ مارس
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا دستور ارسال ۴ میلیارد دلار سلاح به اسرائیل از جمله بمبهای ۲ هزار پوندی، را صادر کرد.
بنیامین نتانیاهو: تسلیحات آمریکا به پایان کار علیه محور تروریستی حکومت ایران کمک میکند
ولودیمیر زلنسکی در جریان سفر دیپلماتیک به لندن تلاش کرد موضع خود را بازتنظیم کند و تاکید کرد که توافق منابع معدنی آماده امضاست.
روز ۴۳ - ۳ مارس
دونالد ترامپ تمام کمکهای نظامی به اوکراین را متوقف کرد.
روز ۴۴ - ۴ مارس
دونالد ترامپ در سخرانی جنجالی در کنگره اعلام کرد ریاستجمهوریاش «تازه آغاز شده» است.
ولودیمیر زلنسکی: آمادهام بهطور سازنده و تحت رهبری قوی ترامپ همکاری کنم
ترامپ با اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام واردات از کانادا و مکزیک و تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات از چین، شوکی جدی به اقتصاد وارد کرد.
روز ۴۵ - ۵ مارس
دونالد ترامپ تبادل اطلاعات امنیتی با اوکراین را متوقف کرد. او ۴ روز بعد از لغو این تصمیم خبر داد.
روز ۴۶ - ۶ مارس
دونالد ترامپ اعمال تعرفه بر واردات از کانادا و مکزیک را تا آوریل به تعویق انداخت؛ اقدامی که پس از افت ۱.۸ درصدی شاخص «اساندپی ۵۰۰» و نگرانی بازارها صورت گرفت.
در میانه جنجال بر سر اخراجهای گسترده، ترامپ در نشست کابینه که ظاهرا برای رسیدگی به نارضایتیهای درون دولت برگزار شده بود گفت که اختیار این تصمیمها با وزراست، نه ایلان ماسک.
ترامپ اعلام کرد بهزودی درباره لغو وضعیت قانونی موقت ۲۴۰ هزار اوکراینیِ فراری از جنگ تصمیم میگیرد.
ترامپ در یک فرمان اجرایی دستور ایجاد یک «صندوق ذخیره استراتژیک بیتکوین» را صادر کرد.
وزیر خزانهداری آمریکا: اگر ایرانی بودم تمام سرمایهام را به ارز تبدیل میکردم
روز ۴۷ - ۷ مارس
دونالد ترامپ گفت نامهای به علی خامنهای فرستاده تا برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای وارد مذاکره شود.
دولت ترامپ ۴۰۰ میلیون دلار کمک مالی به دانشگاه کلمبیا را بهدلیل «ناتوانی در مقابله با آزار یهودستیزانه» لغو کرد؛ کمکهای مشابهی به چند دانشگاه دیگر نیز بعدا قطع شد.
دانشگاه کلمبیا در ماه مارس، با پذیرش خواستههای دولت، از جمله ممنوعیت ماسک در اعتراضات و استخدام مامور امنیتی، روند بازگشت بودجه را آغاز کرد.

روز ۵۰ - ۱۰ مارس
دولت ترامپ تلاش کرد محمود خلیل، فارغالتحصیل دانشگاه کلمبیا و مقیم دائم آمریکا را به دلیل نقش در اعتراضات ضد اسرائیلی اخراج کند. مقامهای مهاجرت آمریکا یک دانشجوی دانشگاه کلمبیا به نام محسن مهدوی را نیز که در این اعتراضات شرکت کرده بود، بازداشت کردند.
وزیر خارجه آمریکا: اوکراین باید در هر توافق صلح بخشی از سرزمین خود را واگذار کند
روز ۵۱ - ۱۱ مارس
آمریکا و اوکراین پس از دیدار مقامهایشان در جده، اعلام کردند که کییف با پیشنهاد آتشبس فوری ۳۰ روزه موافقت کرده است.
دونالد ترامپ با سوار شدن بر یک تسلا در کاخ سفید و وعده خرید آن، موجی از انتقادها را برانگیخت.
وزارت آموزش آمریکا اعلام کرد که بیش از ۱۳۰۰ کارمند خود را اخراج میکند.
روز ۵۲ - ۱۲ مارس
تعرفههای ۲۵ درصدی ترامپ بر واردات فولاد و آلومینیوم اجرایی شد. کانادا بر ۲۰ میلیارد و اتحادیه اروپا بر ۲۸ میلیارد دلار کالای آمریکایی تعرفه تلافیجویانه اعلام کردند.
روز ۵۳ - ۱۳ مارس
دونالد ترامپ تهدید کرد تعرفه ۲۰۰ درصدی بر شراب و شامپاین اروپایی اعمال خواهد کرد.
روز ۵۴ - ۱۴ مارس
دونالد ترامپ با سخنرانی پرهیاهو در وزارت دادگستری، تسلط خود را بر این نهاد به نمایش گذاشت. مراسمی که قرار بود درباره مهاجرت و مواد مخدر باشد، به حملهای شخصی به پروندههای کیفری گذشتهاش تبدیل شد. ترامپ از سکویی ویژه سخنرانی کرد، جایی که پردهای آبی تندیسهای نمادین عدالت را پوشانده بود.
روز ۵۵ - ۱۵ مارس
دولت آمریکا بر اساس فرمان اجرایی ترامپ، کارکنان صدای آمریکا را به مرخصی اجباری فرستاد و بودجه رادیو آزادی را قطع کرد.
BREAKING—The President has issued an Executive Order titled Continuing the Reduction of the Federal Bureaucracy. It affects USAGM and its outlets VOA and OCB.
— Kari Lake (@KariLake) March 15, 2025
If you are an employee of the agency please check your email immediately for more information. https://t.co/JmKMA0rp54
قاضی فدرال اخراج ونزوئلاییها بدون رسیدگی قضایی را ممنوع کرد، اما دولت ترامپ روز بعد با انتقال آنها به زندانی در السالوادور، ظاهرا این حکم را نقض کرد.
سنتکام از کشته شدن یکی از رهبران ارشد داعش در عراق خبر داد.


روز ۵۸ - ۱۷ مارس
دونالد ترامپ با اشاره به آغاز حملات ارتش آمریکا علیه مواضع حوثیها در یمن، به جمهوری اسلامی هشدار داد: «حمایت از حوثیها را متوقف کنید، در غیر این صورت مهربان نخواهیم بود.»
روز ۵۹ - ۱۸ مارس
دولت ترامپ در اسناد دادگاهی تایید کرد که نزدیک به ۲۵ هزار کارمند تازهاستخدامشده را اخراج کرده و اکنون پس از حکم یک قاضی مبنی بر غیرقانونی بودن این اقدام، در حال بازگرداندن آنهاست.
روز ۶۰ - ۱۹ مارس
ترامپ و زلنسکی برای نخستین بار پس از درگیری در کاخ سفید گفتوگوی تلفنی داشتند. ترامپ آن را «بسیار خوب» و زلنسکی «مثبت و صریح» توصیف کرد.
روز ۶۱ - ۲۰ مارس
دونالد ترامپ فرمان اجرایی برای انحلال وزارت آموزش را امضا کرد.
روز ۶۲ - ۲۱ مارس
دونالد ترامپ تایید کرد که منافع تجاری ایلان ماسک در چین باعث تضاد منافع میشود و او نمیتواند در جلسات محرمانه درباره برنامههای جنگ احتمالی با چین شرکت کند.
ترامپ مجوزهای امنیتی جو بایدن، کامالا هریس و شماری از رقبای سیاسیاش، از جمله آنتونی بلینکن، لیز چینی، آدام کینزینگر و خانواده بایدن را لغو کرد.

روز ۶۴ - ۲۴ مارس
سردبیر مجله آتلانتیک در گزارشی فاش کرد که مقامهای ارشد دولت ترامپ بهطور تصادفی او را به گروهی در سیگنال اضافه کردند؛ جایی که درباره حملات هوایی آمریکا در یمن و جزئیات آن تبادل اطلاعات میکردند.
روز ۶۵ - ۲۵ مارس
آمریکا با هدف فشار بر جمهوری اسلامی بمبافکنهای رادارگریز «بی-۲» را در پایگاه دیگو گارسیا مستقر کرد.
واشینگتنپست گزارش داد وزیر دفاع آمریکا برای تمرکز بر چین و دفاع داخلی، خواستار کاهش حضور نظامی در خاورمیانه و افزایش نقش متحدان در برابر روسیه، جمهوری اسلامی و کره شمالی شده است.
کاخ سفید اعلام کرد که اوکراین و روسیه بر سر توقف درگیریها در دریای سیاه و مذاکره برای پایان حملات به زیرساختهای انرژی توافق کردند.
جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش سالانه خود برای سال ۲۰۲۵ گفت جمهوری اسلامی با برنامه هستهای و فعالیتهای مخرب خود در منطقه، همچنان در مرکز تنشهای بینالمللی قرار دارد.
روز ۶۶ - ۲۶ مارس
دونالد ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی جدیدی بر واردات خودروهای خارجی اعلام کرد.
روز ۶۷ - ۲۷ مارس
رادیو اروپای آزاد اعلام کرد به فعالیت خود ادامه میدهد.
عباس عراقچی: پاسخ نامه ترامپ را بهطور مقتضی و از طریق عمان دادیم
دونالد ترامپ اعلام کرد نامزدی الیس استفانیک برای سفارت آمریکا در سازمان ملل را پس میگیرد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ویزای حدود ۳۰۰ دانشجو و بازدیدکننده را در ارتباط با فعالیتهای ضد اسرائیل لغو کرده است.
دولت ترامپ اعلام کرد که ۱۰ هزار نفر از کارکنان وزارت بهداشت و خدمات انسانی اخراج خواهند شد.
روز ۶۸ - ۲۸ مارس
دولت آمریکا تقریبا تمام برنامههای کمک مالی مرتبط با ایران را که متوقف شده بودند، از سر گرفت.
دولت ترامپ برنامه تعطیلی آژانس توسعه جهانی آمریکا را اعلام کرد.
جیدی ونس در سفر به گرینلند: آمریکا باید به دلایل امنیتی مالک این منطقه باشد
همزمان با اظهارات ترامپ درباره الحاق گرینلند به ایالات متحده، جی دی ونس، معاون رییسجمهور آمریکا وارد این جزیره شد.
— ايران اينترنشنال (@IranIntl) March 28, 2025
جزئیات بیشتر در گفتوگو با اردوان روزبه، خبرنگار ایران اینترنشنال pic.twitter.com/dLkFhUeaOm
روزنامه گلوب اند میل گزارش داد برخی از شهروندان کانادایی که در ایران و افغانستان متولد شدهاند، از ورود به آمریکا منع شدند.
روز ۶۹ - ۲۹ مارس
تقریبا تمام کارکنان مستقر در آمریکا در موسسه صلح ایالات متحده (United States Institute of Peace) اخراج شدند.

روز ۷۰ - ۳۰ مارس
دونالد ترامپ: اگر جمهوری اسلامی توافق نکند، بمباران خواهد شد
دونالد ترامپ تمایل خود را برای دور سوم ریاستجمهوری ابراز کرد.
روز ۷۱ - ۳۱ مارس
دونالد ترامپ: درد واقعی برای حوثیها و حامیانشان در ایران در راه اس
روز ۷۲ - ۱ آوریل
وزیر دفاع آمریکا دستور اعزام یک ناو هواپیمابر دیگر را به خاورمیانه صادر کرد.
ترامپ نخستین شکست بزرگ انتخاباتیاش را تجربه کرد؛ سوزان کرافورد، قاضی لیبرال، در مقابل گزینه مورد حمایت ماسک در انتخابات دیوان عالی پیروز شد.
روز ۷۳ - ۲ آوریل
دونالد ترامپ تعرفههای گسترده جدید بر تمام واردات اعمال کرد.
اعلام تعرفههای جدید ترامپ باعث سقوط شدید بازارهای مالی جهانی شد.
روز ۷۴ - ۳ آوریل
دونالد ترامپ گفت ایلان ماسک طی چند ماه آینده دولت را ترک خواهد کرد.
اقتصاد آمریکا در ماه مارس ۲۲۸ هزار شغل ایجاد کرد، اما نرخ بیکاری اندکی افزایش یافت و به ۴.۲ درصد رسید.
روز ۷۶ - ۵ آوریل
بزرگترین موج اعتراضات علیه دولت دوم ترامپ با برگزاری بیش از هزار تظاهرات در سراسر آمریکا شکل گرفت.

روز ۷۸ - ۷ آوریل
دونالد ترامپ اعلام کرد مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی شنبه در عمان برگزار میشود.
ترامپ پس از دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید: با او درباره ایران گفتوگوی خوبی داشتیم
روز ۷۹ - ۸ آوریل
سخنگوی کاخ سفید: اگر ایرانیها توافق نکنند، روزگارشان سیاه خواهد شد
روز ۸۰ - ۹ آوریل
دونالد ترامپ: اگر درباره ایران نیاز به اقدام نظامی باشد، با اسرائیل وارد عمل خواهیم شد
ترامپ پس از اجرایی شدن تعرفهها اعلام کرد که تعرفه چین را به ۱۲۵ درصد افزایش میدهد و اجرای تعرفه بر برخی کشورها را متوقف میکند.
ترامپ با امضای چند فرمان اجرایی، دستور گسترش استخراج و مصرف زغالسنگ را برای احیای این صنعت صادر کرد.
نماینده ویژه ترامپ، به سن پترزبورگ رفت و حدود چهار ساعت با ولادیمیر پوتین دیدار کرد.
دونالد ترامپ حفاظت موقت هزاران افغان و کامرونی در آمریکا را لغو کرد؛ بیش از ۲۱ هزار نفر با خطر اخراج روبهرو شدند.
روز ۸۱ - ۱۰ آوریل
دولت ترامپ در یادداشتی داخلی پیشنهاد داده بودجه وزارت خارجه آمریکا تا ۵۰ درصد کاهش یابد و تقریبا تمام کمکها به سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل و ناتو حذف شود.
بر اساس گزارش رسانهها، کاخ سفید طرحی رسمی برای خرید گرینلند از دانمارک تهیه کرده و چندین وزارتخانه را برای تحقق خواسته دیرینه ترامپ بسیج کرده است.
روز ۸۲ - ۱۱ آوریل
دولت ترامپ واردات گوشیهای هوشمند، رایانهها و برخی تجهیزات الکترونیکی دیگر از چین را از تعرفههای ۱۲۵ درصدی معاف کرد.
استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، به سن پترزبورگ رفت و حدود چهار ساعت با ولادیمیر پوتین دیدار کرد.
دونالد ترامپ حفاظت موقت هزاران افغان و کامرونی در آمریکا را لغو کرد؛ بیش از ۲۱ هزار نفر با خطر اخراج روبهرو شدند.
روز ۸۳ - ۱۲ آوریل
نخستین دور گفتوگو میان آمریکا و جمهوری اسلامی در عمان برگزار شد. در حالی که مقامهای ایرانی بر «غیرمستقیم» بودن مذاکرات تاکید داشتند، مقامهای آمریکایی آن را «مستقیم» توصیف کردند. عراقچی در پایان جلسه گفت تنها هنگام خروج، ویتکاف را دیده و گفتوگویی کوتاه با او داشته است. کاخ سفید این گفتوگو را «بسیار مثبت و سازنده» ارزیابی کرد.
روز ۸۴ - ۱۳ آوریل
نتایج معاینه سالانه ترامپ منتشر شد. در گزارش آمده او از سلامت عالی برخوردار است و سبک زندگی فعالی دارد.


روز ۸۵ - ۱۴ آوریل
دولت ترامپ با استناد به دلایل امنیت ملی، تحقیقات برای اعمال تعرفه بر واردات تراشهها و داروها را آغاز کرد. این تعرفهها ممکن است شامل ماشینآلات تولید نیمههادی و مواد اولیه دارویی نیز شود.
روز ۸۶ - ۱۵ آوریل
بیش از ۲۰ هزار کارمند اداره مالیات آمریکا با طرح استعفای دولت ترامپ موافقت کردهاند؛ اقدامی که ممکن است به از دست رفتن یکسوم نیروی کار این نهاد در سال جاری منجر شود و توانایی آن در جمعآوری مالیات را کاهش دهد.
نیویورکتایمز گزارش داد که دولت ترامپ در حال بررسی بستن ۱۰ سفارت و ۱۷ کنسولگری و کاهش نیروهای نمایندگیهای خارجی است. این اقدام در راستای کاهش ۵۰ درصدی بودجه وزارت خارجه و صرفهجویی در هزینههای فدرال صورت میگیرد.
روز ۸۷ - ۱۶ آوریل
نیویورک تایمز گزارش داد اسرائیل قصد داشت در ماه آینده میلادی تاسیسات هستهای ایران را با کمک آمریکا هدف قرار دهد، اما پس از بروز اختلافنظر در دولت ترامپ، او این برنامهریزی را متوقف کرد. این خبر واکنش مقامهای ارشد اسرائیلی مواجه شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، دفتر ویژهای در وزارت خارجه را که مسئول مقابله با انتشار اطلاعات نادرست خارجی از سوی چین، روسیه، جمهوری اسلامی و گروههای تروریستی بود، تعطیل کرد.
کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، نزدیک به ۳ میلیون دلار از کمکهای مالی این وزارتخانه به دانشگاه هاروارد را لغو کرد.
روز ۸۸ - ۱۷ آوریل
وزیر خارجه آمریکا هشدار داد که توافق هستهای با ایران نباید تاریخ انقضا داشته باشد
پنتاگون: آمریکا در ماههای آینده نیروهای خود در سوریه را به نصف کاهش میدهد
وبسایت خبری اکسیوس گزارش داد که چند روز پیش از اعلام علنی مقامهای آمریکایی درباره قطع امید از دیپلماسی با روسیه، ترامپ در محافل خصوصی از بنبست مذاکرات و نبود چشمانداز توافق ابراز خشم کرده بود.
ترامپ با صدور فرمانی، منطقه وسیع حفاظتشده دریایی در اقیانوس آرام را برای ماهیگیری تجاری باز کرد و گفت هدفش تبدیل آمریکا به «قدرت برتر صنعت غذاهای دریایی جهان» است.
ترامپ در دیدار با جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در کاخ سفید اعلام کرد که «توافق تجاری با اتحادیه اروپا، صد درصد انجام خواهد شد.»
روز ۸۹ - ۱۸ آوریل
دونالد ترامپ: اگر ایران به سلاح هستهای دست یابد، زندگی همه در خطر جدی خواهد بود
بحران مدیریتی در پنتاگون با استعفای جو کاسپر، رییس دفتر وزیر دفاع آمریکا، وارد مرحله تازهای شد. منابع به پولیتیکو گفتند او بهزودی به سمتی دیگر در وزارت دفاع منتقل میشود. این در حالی است که سه مقام ارشد دیگر نیز بهدلیل تحقیقات درباره افشای اطلاعات محرمانه برکنار شدند.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد اگر مذاکرات میان روسیه و اوکراین در روزهای آینده به پیشرفت معناداری نرسد، واشنگتن تلاش برای پایان جنگ را متوقف خواهد کرد.
روز ۹۰ - ۱۹ آوریل
دومین دور مذاکرات آمریکا و جمهوری اسلامی با میانجیگری وزیر خارجه عمان در سفارت این کشور در پایتخت ایتالیا برگزار شد. یک مقام آمریکایی گفت که این مذاکرات پیشرفت خوبی داشته و استیو ویتکاف مستقیما با عباس عراقچی گفتوگو کرده است. این مذاکرات قرار بود در عمان برگزار شود. رسانهها گزارش دادند که یک روز پیش از این مذاکرات مقامهای ارشد اسرائیلی با ویتکاف دیدار کردند.
روز ۹۱ - ۲۰ آوریل
جیدی ونس، معاون ترامپ، در سفری به ایتالیا، با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، در روز عید پاک دیدار کرد. پاپ فرانسیس روز بعد درگذشت.

روز ۹۲ - ۲۱ آوریل
دونالد ترامپ گفتوگوها با جمهوری اسلامی را «بسیار خوب» توصیف کرد.
نظرسنجی مشترک رویترز و ایپسوس: اغلب آمریکاییها با نامزدی ترامپ در انتخابات برای سومین بار، مخالفند
روز ۹۳ - ۲۲ آوریل
بنیاد ملی علوم آمریکا صدها کمکهزینه تحقیقاتی از جمله طرحهای مرتبط با اطلاعات نادرست و عدالت اجتماعی را لغو کرد.
دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو طی تماس تلفنی درباره ایران گفتوگو کردند. ترامپ گفت که با نتانیاهو درباره پرونده هستهای جمهوری اسلامی همسو هستند.
رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت آمریکا، شکر را «سم» خواند و از ممنوعیت رنگهای مصنوعی غذایی تا سال ۲۰۲۶ خبر داد.
روز ۹۴ - ۲۳ آوریل
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت که اگر جمهوری اسلامی خواهان برنامهای هستهای با اهداف غیرنظامی است، میتواند مانند بسیاری دیگر از کشورها مواد هستهای غنیشده را از خارج از کشور وارد کند.
دونالد ترامپ با امضای هفت فرمان اجرایی، مجموعهای از سیاستهای دولت پیشین در حوزه آموزش را لغو و دستور کار تازهای را برای بازطراحی نظام آموزشی کشور صادر کرد.
مراو سرن، شهروند اسرائیلی آمریکایی، به ریاست میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا منصوب شد.
روز ۹۵ - ۲۴ آوریل
دونالد ترامپ در واکنش به حملات مرگبار روسیه علیه اوکراین در تروتسوشال نوشت: «ولادیمیر بس کن!»
ترامپ پیش از برگزاری دور سوم مذاکرات با جمهوری اسلامی گفت: «فکر میکنم توافق با ایران به خوبی پیش میرود و کارهای زیادی در حال انجام است.»
مایکل آنتون، مدیر دفتر تدوین سیاست وزارت خارجه، به عنوان رییس هیات فنی آمریکا در مذاکرات با جمهوری اسلامی منصوب شد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که آمریکا آماده است در جریان سفر ترامپ به عربستان سعودی در ماه مه، یک بسته تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به این کشور پیشنهاد دهد.
دونالد ترامپ از دیوان عالی خواست تا به دولتش اجازه دهد اجرای ممنوعیت خدمت افراد ترنس در ارتش را آغاز کند؛ ممنوعیتی که پیشتر توسط دادگاههای بدوی مسدود شده بود.
ترامپ با صدور دستوری اجرایی گام بزرگی برای استخراج مواد معدنی از بستر اقیانوسها برداشت. این اقدام که تقریبا از سوی تمام کشورهای دیگر که آبهای بینالمللی را خارج از محدوده فعالیتهای صنعتی میدانند، با مخالفت روبهرو شده است.
روز ۹۶ - ۲۵ آوریل
دونالد ترامپ در مصاحبه با نشریه تایم برای دیدار با خامنهای اعلام آمادگی کرد. او همچنین گفت که اگر با جمهوری اسلامی بر سر برنامهای هستهای به توافق نرسد، خودش برای حمله پیشقدم خواهد شد.
استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ، پیش از سفر به عمان برای مذاکره با جمهوری اسلامی، دوباره به روسیه رفت و با ولادیمیر پوتین دیدار کرد.
دونالد ترامپ گفت که شی جینپینگ، رییسجمهور چین، با او تماس گرفته است و دولت آمریکا در حال مذاکره با پکن برای دستیابی به توافقی در زمینه تعرفهها است.
دونالد ترامپ: کریمه با روسیه خواهد ماند. زلنسکی این را میفهمد و همه میفهمند که مدتهاست کریمه با روسیه بوده است
دولت ترامپ به طور ناگهانی اجازه ادامه تحصیل هزاران دانشجوی خارجی در آمریکا را صادر کرد، اما تاکید کرد که این اقدام موقتی است و امکان لغو این وضعیت همچنان وجود دارد.
روز ۹۷ - ۲۶ آوریل
دونالد ترامپ به همراه همسرش، ملانیا، در مراسم تشییع پاپ فرانسیس در ایتالیا شرکت کرد.
دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی که برای شرکت در مراسم تشییع پاپ فرانسیس در رم حضور داشتند، در یک دیدار کاملا خصوصی در کلیسای مرمرین واتیکان با یکدیگر ملاقات کردند.زلنسکی این دیدار را «تاریخی» توصیف کرد.
سومین دور مذاکرات میان آمریکا و جمهوری اسلامی در مسقط در دو سطح فنی و ارشد برگزار شد. کاخ سفید این دور از مذاکرات را «مثبت و سازنده» خواند و عراقچی هم ابراز رضایت کرد اما رسانهها گزارش دادند که این از مذاکرات با اختلاف عمدهای بر سر غنیسازی و برنامه موشکی همراه بوده است.
روز ۹۸ - ۲۷ آوریل
دونالد ترامپ اعلام کرد ورود مهاجران غیرقانونی به این کشور بهطور چشمگیری کاهش یافته است. پیشتر رسانهها نیز گزارش داده بودند عبور و مرور غیرقانونی از مرز آمریکا و مکزیک همچنان روند کاهشی دارد.
دونالد ترامپ: مذاکرات هستهای با ایران خیلی خوب پیش میرود و فکر میکنم بدون آنکه نیازی به بمباران باشد، به نتیجه برسیم
روز ۹۹ - ۲۸ آوریل
دونالد ترامپ درباره تفاوت دو دوره ریاستجمهوریاش گفت: «بار اول دو کار باید انجام میدادم؛ کشور را اداره کنم و زنده بمانم، چون کلی آدم فاسد دور و برم بودند. اما اکنون کشور و دنیا را اداره میکنم.»
روز ۱۰۰ - ۲۹ آوریل
دونالد ترامپ پایینترین میزان تایید عملکرد را در میان روسایجمهور آمریکا طی ۸۰ سال گذشته در صدمین روز نخست ریاستجمهوریاش به دست آورد. تنها ۳۹ درصد پاسخدهندگان عملکرد او را تایید کردهاند، در حالی که ۵۵ درصد مخالفت خود را اعلام کردند. اما مردم در زمینه رسیدگی به مشکلات اصلی کشور همچنان بیشتر به او اعتماد دارند تا به دموکراتهای کنگره. رکورد قبلی پایینترین میزان تایید در این بازه زمانی مربوط به خود ترامپ در سال ۲۰۱۷ با ۴۲ درصد بود.

